De bewegingsactiviteiten van de mens zijn de laatste jaren, zowel beroepsmatig als in haar vrije tijd, totaal verandert. Doordat we veel meer zittend werk verrichten heeft dat er bij veel mensen toe geleid dat er een beenlengteverschil is ontstaan. Het heupgewricht bestaat uit een kop, die door spieren en ligamenten in de kom op de plaats wordt gehouden. Door verschillende oorzaken kan deze kop uit de kom getrokken worden, bijvoorbeeld door veel auto te rijden, door verkeerd bewegen, door een ongeval of door met de benen over elkaar te zitten. “Pendelen” we ook nog met het onderbeen (bijvoorbeeld schakelen of gas geven), dan wordt de trekkracht van de kop van het bovenbeen versterkt. Wanneer we dan weer opstaan, glijdt de kop helaas niet volledig terug in de kom. Hierdoor ontstaat er heel geleidelijk ruimte in het heupgewricht. De spieren en ligamenten worden iedere keer een beetje uitgerekt waardoor er een verschil in beenlengte ontstaat. Om dit beenlengteverschil op te heffen, maakt men bij reguliere therapievormen het kortere been langer (orthopedische hakverhoging).
Bij de Manuele wervelcorrecties wordt juist het langere been op een natuurlijke wijze korter gemaakt. Er kan zelfs in het meest extreme geval een verschil ontstaan van wel 4,5 cm per been, namelijk 2 cm in het heupgewricht, 5 mm in het kniegewricht en 2 cm in het spronggewricht. Dit beenlengte verschil kan meestal met de Manuele wervelcorrecties worden opgeheven.

Door een samenwerking tussen therapeut en cliënt is het mogelijk gewricht- en rugwervelcorrecties uit te voeren. De correcties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamische correcties), waardoor het lichaam veel makkelijker de correcties accepteert.

 

www.libosanopleidingen.nl