EMB Bloedtest

EMB BLOEDTEST - METEN IS WETEN

Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt (vitamines, mineralen)? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je moe, futloos, weinig zin om dingen te ondernemen, slaap je slecht, vergeet je van alles en heb je last van je darmen?

Dan is een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) jouw oplossing! Dit is een test die die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen! Het is deels energetisch, dus niet 100% wetenschappelijk bewezen. Maar, dat is niets in de medische wereld ;)

Ik ben in ieder geval erg blij met deze test. Het is bijv. erg fijn om te testen of er nog restjes van een slapende pfeiffer door het lichaam heen sluimeren wat kan zorgen voor vage klachten!

 

Zonder bloed geen leven.

Door onze bloedvaten stroomt dagelijks heel veel bloed met een waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel.

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

 

Welke verstoringen van het lichaam kunnen er o.a. worden aangetoond met deze test?

·    Vrije radicaal belasting

·    Leverbelasting

·    Darmverstoring

·    Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)

·    Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)

·    pH balans (zuurtegraad van je lichaam)

·    B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?)

·    Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.)

·    Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort,etc.)

·    Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)

·    Toxische belasting (te veel afvalsstoffen in je lichaam)

·    Virale belasting (restjes van een doorgemaakt virus wat nog zorgt voor vermoeidheid bijv.)

·    Bacteriële belasting

·    Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

 

Tevens worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

·    Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

·    Rode bloedcellen (erytrocyten)

·    Witte bloedcellen (leukocyten)

·    Hemoglobine (Hb, ijzer) en Hematocriet (Ht)

·    Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)

 

Doel:

Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck. 

Let op: deze bloedtest is geen vervanging van medisch advies van je huisarts.

 

Hoe gaat de EMB test in zijn werk?

Met een handige (hele kleine) prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan.  Je voelt er weinig van! Het bloed wordt vervolgens naar het lab gestuurd waarmee ik samenwerk (Praktijk Wiersma). Over het algemeen is binnen 3,5 week de uitslag bekend. Op basis van deze uitslag maak ik een passend (voedings)advies. 

 

Wil jij ook een EMB test doen? Dat kan! We kunnen de bloedtest afnemen tijdens een intake/consult wat al loopt of je kunt er een aparte afspraak voor maken.

 

Tarief

De test kan als onderdeel van een intake bij mij worden afgenomen. De kosten bedragen dan 175 euro. Na de afname plannen we een vervolgconsult in en nemen we samen de uitslag en het persoonlijke behandelplan door, waarin veel praktische tips staan voor het herstellen van de tekorten en belastingen.

 

 

De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar.

 

 

**De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in het lab en het uitleggen (tijdens het consult=30 minuten) + uitwerken van het uitgebreide behandelplan