Compry Recovery System behandeling.

Het Compry Recovery systeem –de draagbare masseur–  van Herzog Medical biedt een beter en sneller herstel na inspanningen. Sporters die actief trainen en in wedstrijdverband spelen hebben te maken met spiervermoeidheid. Om het meeste uit een training te halen dient een atleet zo fit mogelijk te zijn, dus zo goed mogelijk te zijn hersteld.

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel met behulp van pneumatische compressie van de Compry Recovery, is een handige manier om snel te herstellen.

Het Compry Recovery systeem is een zeer nuttig herstelmiddel voor sporters in elke tak van sport, zowel wanneer een atleet optimaal willen herstellen na de training of tussen twee trainingen door, als wanneer een sporter sneller wil herstellen na een blessure.

Werking:

Compry Recovery biedt je een beter en sneller herstel na inspanningen. Je hebt je eigen “draagbare masseur” altijd bij de hand.

Het systeem bestaat uit twee ruime broekspijpen, die ieder zijn opgebouwd uit vier luchtkamers. Deze segmenten worden computergestuurd, pneumatisch opgeblazen van distaal naar proximaal, dat wil zeggen van veraf van het hart naar het hart toe. Precies zoals de sportmasseur ook begint vanaf de enkel en dan naar boven toewerkt. Die pulserende drukopbouw vanaf de voet via de kuit naar het dijbeen is bovendien in drie programma’s en op vier verschillende compressieniveaus instelbaar. De meest stevige druk is vergelijkbaar met het effect van een diepe massage door de masseur. Met Compry Recovery heb je die masseur altijd bij de hand: thuis, onderweg of op het sportveld. Het apparaat is licht van gewicht en dus makkelijk overal mee naar toe te nemen. 

Onderzoek:

Het herstel van spiervermoeidheid is sterk afhankelijk van de afvoer van vocht en afvalstoffen. Actief herstel is daarin beter om te herstellen van vermoeidheid dan passief herstel. Pneumatische compressie, zoals Compry Recovery die levert, is een uitstekende vorm van actief herstel.

Onderzoek van Hanson et al. (2013) laat zien dat wanneer er na een maximale fietstest hersteld wordt met behulp van pneumatische compressie er significant minder lactaat (melkzuur) in het bloed aanwezig is dan wanneer er passief hersteld wordt.

Wiener et al. (2001) vond dat spiervermoeidheid van de tibialisanterior spier (voorste scheenbeenspier) tussen twee inspanningen significant beter was met behulp van pneumatische compressie.

Naast het effect op het herstel na vermoeidheid, heeft pneumatische compressie ook een positief effect op het herstel van weefselbeschadiging, waardoor Compry Recovery ook zeer nuttig is bij het herstel na blessures, Johansson et al. (1998).

 

Deze behandeling kan ook aan huis in combinatie met andere behandelingen.

 

Kosten:   Compry Recovery system  €25,- 

               Combinatie met massage  €35,-  per uur (30 min Compry Recovery en 30 min massage)

                                                          €50,- per 1 1/2 uur (30 min Compry Recovery en 1 uur massage)