Tapen en Bandageren

 

Iedereen, die bij de sportverzorging betrokken is, krijgt wel eens de vraag: kun je mijn enkel even intapen? Velen doen dan maar wat.

In deze cursus leert u aan de hand van de anatomie van de spieren en de gewrichten niet alleen voor alle spieren en elk gewricht een taping of bandage, maar ook nog inzicht in de strategie van het Tapen en Bandageren.

Immers geen mens is hetzelfde, dus u moet de taping of bandage altijd aanpassen aan het probleem van degene die er om vraagt. Voorwaarden is dan wel, dat u weet, wat het verschil is tussen een stuk tape en een elastische kleefpleister.

Ook de eigenvaardigheid is van groot belang en dat is iets wat u alleen leert door het veel te doen. Doordat u tijdens de cursus op elkaar oefent, kunt u gelijk zelf voelen hoe een taping of bandage zit. Dit voorkomt veel problemen later. In deze cursus hebben we ook aandacht voor de medical taping.

In het cursusgeld is een duidelijk cursusboek inbegrepen. Ook alle tapematerialen om te oefenen zitten in de prijs inbegrepen. U kunt via ons tijdens de cursus zelf ook materialen aanschaffen voor speciale kortingsprijzen.

De cursus zal worden gegeven op 4 maandagavonden datums worden binnenkort bekend.

 

 

Cursuskosten: € 200,- incl. cursusmap, alle tapematerialen en koffie, thee en fris.