Klassieke Massage

 

Cursus klassieke massage in 3 dagen

 

Klassieke massage

De handgrepen van de klassieke massage zijn dezelfde die voor fysiotherapie, schoonheidsverzorging en sportmassage worden gehanteerd.
De basis voor deze handgrepen werd gelegd door de z.g.n. klassieke auteurs. Het verschil ligt in de toepassingsmogelijkheden.
De klassieke massage richt zich op gezonde personen en houdt zich niet bezig met het behandelen van aandoeningen en blessures.
De handgrepen zijn echter uit dezelfde literatuur afkomstig.
Om kennis te maken met de inzichten, de verklaringstheorieën, het effect en de handgrepen, hebben wij een cursus samengesteld van 7 bijeenkomsten waarin men zich kan oriënteren en bekwamen in de Klassieke massage.
Centraal staan de stimulerende en sederende massage. Een stimulerende massage richt op het doorbloeden van de spieren en het activeren van de bloedcirculatie.
Een sederende massage is een rustgevende massage die vooral gericht is op herstel na een inspanning of op personen die voor recreatie of ontspanning een massage willen ondergaan.

Mogelijkheden
U kunt werkzaamheden verrichten in een sauna, kuuroord, beautyfarm, hotel bedrijf of zelfs een eigen praktijk beginnen.

Vakken
De onderdelen die in de cursus Klassieke massage worden gegeven zijn :
Anatomie;
In beperkte vorm; zoals ligging van de grote spiergroepen (in het Nederlands) en de namen en de functies van de gewrichten.
Theorie van de massage;
Deze is gebaseerd op de verklaringstheorie van de klassieke auteurs, de werking van de massage en de kennis van de zgn. contra-indicaties (gevallen waarin niet behandeld mag worden).
Praktijk van de massage:
Veruit het grootste deel van de cursus is praktijk.
Hierin worden de handgrepen, technieken en variaties aangeleerd.

Leermiddelen
De leerstof krijgt u aangereikt in de vorm van een syllabus (cursusmap), voor zowel het theoretische gedeelte als het praktische gedeelte.

Studieduur en lesgeld

 

€250,00 incl. lesmaterialen en lunch
3 zaterdagen van 9.30 - 15.30 uur
Op lesdag 3 wordt er een massage toets afgenomen.

 

cursus data: binnenkort bekend.

 

Studiebelasting

 

Gemiddeld 5 tot 8 uur thuis oefenen per week (praktijk).

 

Vooropleiding

 

Niet noodzakelijk.